
ساخت اسلایسر حرفه ای
اسلایسر در اکسل برای فیلتر کردن داده ها مورد استفاده قرار میگیره. این ابزار هم در جدول (Table) و هم در ابزار PivotTable وجود داره که میتونیم برای فیلتر کردن داده ها ازش استفاده کنیم. برای آشنایی بیشتر با این ابزار و چگونگی استفاده کردن از آن مقاله مربوط به Slicer رو مطالعه کنید. در این مقاله میخواهیم نحوه اضافه کردن آیکون به اسلایسر رو یاد بگیریم. در واقع بجای اینکه متن در اسلایسر نمایش داده بشه، آیکون مرتبط با متن نمای شداده بشه که هم زیباتر به نظر برسه و هم حرفه ای تر.

شکل ۱- اسلایسر حرفه ای در اکسل
توابع مورد نیاز برای ساخت اسلایسر حرفه ای
برای اینکه بتونیم اسلایسری مشابه با شکل یک بسازیم باید اول با کاراکترهای UNICODE آشنا بشیم. اینها کاراکترهای نمایشی هستن که ما برای نمایش یک سری آیکون های خاص ،از این کدها استفاده میکنیم. برای اینکه بتونیم مجموعه این کاراکترها رو ببینیم، باید به این سایت بریم و جداول متنوعی از کاراکترهای مختلف رو ببینیم و کد معادل کاراکترهای مورد نظر رو وارد اکسل کنیم. وقتی به سایت vertex42 مراجعه میکنیم جداولی مشابه شکل زیر مشاهده میکنیم که باید کد مورد نظر رو در این جداول پیدا کنیم.
مثلا ما در اینجا به آیکون های مربوط به ماشین، هواپیما، قطار ،اتوبوس و کشتی نیاز داریم. پس کد مربوط به این آیکون ها رو پیدا کرده و وارد سلول های اکسل میکنیم. (شکل ۳)

شکل ۳- کاراکترهای UNICODE مورد نظر
حالا که کدهای مورد نظر رو پیدا کردیم میتونیم با تابع UNICHAR این کدها رو به آیکون های مربوطه تبدیل کنیم. مطابق شکل ۴
unichar(A1)

شکل ۴- تبدیل کدها به آیکون های مربوطه
حالا باید این کار رو با داده های دیتابیس انجام بدیم و وسایل نقلیه رو به آیکون مورد نظر تبدیل کنیم. از توابع مختلفی مثل Vlookup, Xlookup, Index/Match میتونیم استفاده کنیم. در اینجا از Vlookup استفاده کردیم:
=VLOOKUP([@وسیله],Setting!$A$1:$B$5,2,0)

شکل ۵- فراخوانی UNICODE مربوط به هر وسیله
حالا کافیه که خروجی Vlookup رو داخل تابع UNCHAR قرار بدیم تا کد هر وسیله ای به آیکون خودش تبدیل بشه.

شکل ۶- تبدیل کد مربوط به وسیله به آیکون مورد نظر
حالا کافیه گزارش رو با استفاده از PivotTable ایجاد کنیم که ببینیم در هر روز چه تعداد افرادی با هر وسیله جابجا شده اند.
از تب insert روی گزینه PivoTable کلیک کرده و جدول مورد نظر رو انتخاب میکنیم و در صفحه ایجاد شده گزارش مورد نظر رو ایجاد میکنیم.

شکل ۷- ایجاد گزارش با استفاده از پیوت تیبل
حالا کافیه روی فیلد آیکون، Slicer ایجاد کنیم. برای این کار از تب PivotTable analyze روی گزینه Slicer کلیک کرده و از پنجره باز شده روی فیلد آیکون کلیک میکنیم.

شکل۸- ایجاد اسلایسر روی فیلد آیکون
حالا کافیه که تنظیمات اسلایسر رو مطابق میل تغییر بدیم، مثلا سایز دکمه ها، اندازه آیکون ها و … رو تغییر بدیم. برای این کار کافیه اسلایسر رو انتخاب کنیم و از تب Slicer Settings اول تعداد ستون مورد نظر و ارتفاع دکمه ها رو تنظیم کنیم. از زیرگروه Buttons و از قسمت Columns، تعداد ستون (۵) و از قسمت Height ارتفاع دکمه ها (۰.۷′) رو تعیین میکنیم.

شکل ۹- تنظیم اندازه دکمه ها و تعداد ستون های اسلایسر
حالا کافیه سایز آیکونهای نمایش داده شده رو تغییر بدیم. برای اینکه بتونیم تنظیمات گرافیکی اسلایسر رو تغییر بدیم اول باید یک Style رو انتخاب کنیم و در صورت نیاز، تغییرات مورد نظر رو اعمال کنیم. برای این کار روی اسلایسر کلیک کرده و از تب Slicer و قسمت Slicer Styles یک استایل دلخواه انتخاب میکنیم و روی آن کلیک راست کرده و modify میزنیم. در پنجره باز شده میتونیم انواع تنظیمات گرافیکی رو روی قسمت های مختلف اسلایسر اعمال کنیم.

شکل ۱۰- تغییر تنظیمات Slicer Style
از پنجره باز شده روی modify کلیک میکنیم و از پنجره باز شده، مثلا روی Unselected Item With Data ذو انتخاب میکنیم و اندازه فونت رو تغییر میدیم.(شکل ۱۱)

شکل ۱۱- تغییر اندازه فونت آیتم های انتخاب نشده در اسلایسر
در نهایت اسلایسر مشابه شکل ۱۲ خواهیم داشت:

شکل ۱۲- اسلایسر حرفه ای با نمایش آیکون
برای اینکه کلمات وسیله نقلیه هم نمایش داده بشن، کافیه که فرمول Vlookup رو به عبارت کلمه وسیله نقلیه بچسبونیم مشابه شکل ۱۳.
=UNICHAR(VLOOKUP([@وسیله], Setting!$A$1:$B$5,2,0))&[@وسیله]

شکل ۱۳- اضافه کردن متن به آیکون
حالا کافیه روی PivoTable کلیک راست کرده و گزینه refresh رو انتخاب کنیم.حالا میبینیم که گزینه های آیکون به همراه متن به اسلایسر اضافه شد.
میخواهیم آیکونهای قبلی (که حذف شدن) رو از اسلایسر حذف کنیم که فقط سری جدید نمایش داده بشن. برای این کار اسلایسر رو انتخاب کرده و از تب slicer روی Slicer Settings کلیک کرده و تیک گزینه نمایش داده شده در شکل ۱۴ رو بر میداریم.

شکل ۱۴- حذف آیتم های حذف شده از اسلایسر
با این کار و اعمال یک سری تغییرات گرافیکی دلخواه، اسلایسر به شکل زیر در میاد:

شکل ۱۵- اسلایسر نهایی
مشاهده ویدئو ساخت حرفه ای اسلایسر در اکسل
میتونید مراحل انجام شده در ویدئو زیر مشاهده کنید: