
در منوی گوگل شیت برای تغییر اندازه حروف گزینه ای وجود نداره ولی به این معنی نیست که انجام این کار در گوگل شیت شدنی نیست. در این مقاله قصد داریم روش های مختلف تغییر اندازه حروف در گوگل شیت رو توضیح بدیم تا براساس نیاز بتونید یکی از روش ها رو انتخاب کنید.
روش اول: فرمت دهی به متن در گوگل داک
یکی از راه هایی برای تغییر اندازه حروف در گوگل شیت وجود داره این هست که متن مورد نظرمون رو به گوگل داک منتقل کنیم (در منو گوگل داک گزینه ای برای تغییر اندازه حروف وجود داره) و بعد از اعمال تغییرات، متن رو به گوگل شیت انتقال بدیم. فقط مساله ای که اینجا وجود داره این هست که باید یکبار متن رو از گوگل شیت در گوگل داک کپی کنیم و یکبار از گوکل داک به گوگل شیت، که این کار شاید خیلی مورد علاقه کاربرا نباشه. برای انجام این کار مراحل زیر رو طی می کنیم:
- محدوده حاوی متن مورد نظرمون رو کپی می کنیم؛ (در صورتی که بخواهیم تمام رکورد های یک ستون رو انتخاب کنیم پیشنهاد می کنیم از کلید های میانبر Ctrl + Shift + down arrow استفاده کنید)
- یک فایل گوگل داک باز می کنیم و اطلاعات کپی شده رو در فایل جدید Paste می کنیم؛
- حالا در فایل گوگل داک، محدوده داده ها رو انتخاب می کنیم و مطابق شکل زیر، از تب Format گزینه Text و سپس گزینه Capitalization رو انتخاب می کنیم؛
شکل ۱- تغییر اندازه حروف با استفاده از گوگل داک
در زیر مجموعه Capitalization سه روش برای تغییر اندازه حروف وجود داره که شامل موارد زیر هست:
lower case: تبدیل تمام متن به حروف کوچک
UPPERCASE: تبدیل تمام متن به حروف بزرگ
Title Case: تبدیل حروف ابتدایی کلمات موجود در متن به حروف بزرگ
با توجه به نیازمون یکی از موارد بالا رو انتخاب می کنیم؛
- بعد از اعمال تغییرات، داده ها رو انتخاب می کنیم و بعد از کپی کردن در گوگل شیت Paste می کنیم.
این روش برای مواقعی که اندازه دیتا بیس کوچک هست و محدودیت زمانی نداریم می تونه مناسب باشه. در غیر این صورت پیشنهاد می کنیم یکی از روش های جایگزین در گوگل شیت که در ادامه مقاله توضیح می دیم استفاده بشه.
روش دوم: استفاده از توابع گوکل شیت برای تغییر اندازه حروف
تابع PROPER
این تابع حروف ابتدایی تمام کلمات متن رو به حروف بزرگ تبدیل می کنه. این تابع فقط یک آرگومان داره که می تونیم هم متن رو به طور مستقیم در تابع وارد کنیم (البته باید بین دو تا کوتیشن باشه) و یا اینکه آدرس سلولی که متن در اون قرار داره رو وارد کنیم.
PROPER (text_to_capitalize)
خروجی تابع PROPER در شکل زیر نمایش داده شده:
شکل ۲- تغییر اندازه حروف با استفاده از تابع PROPER
مطابق شکل ۲ در خروجی تابع PROPER حروف اول نام و نام خانوادگی به حروف بزرگ تغییر کرده.
در شکل ۲ وقتی فرمول رو در سلول B2 وارد می کنیم و Enter می زنیم، گزینه ای به شکل زیر برامون نمایش داده میشه که مربوطه اعمال فرمول در سلول های دیگه هست. در صورتی که علامت تیک رو بزنیم فرمول نوشته شده در سلول B2 در سلول های بعدی هم کپی می شه. همچنین استفاده از کلید های میانبر Ctrl + Enter همین کار رو انجام میده.
شکل ۳- کپی کردن خودکار فرمول
در صورتی که بخواهیم از فرمول نویسی آرایه ای در شکل ۲ استفاده کنیم، فرمول به صورت زیر نوشته میشه و نتیجه فرمول هم در شکل ۴ نمایش داده شده.
=ArrayFormula (PROPER (A2:A8))
شکل ۴- فرمول نویسی آرایه ای با تابع PROPER
اگر دوست دارید در مورد توابع پیشرفته گوگل شیت هم بدونید پیشنهاد میکنم مقاله توابع ویژه گوگل شیت رو نگاه کنید.
تابع UPPER
این تابع تمامی حروف موجود در یک سلول رو به حروف بزرگ تبدیل میکنه. این تابع هم فقط یک آرگومان داره و اون هم متن مورد نظرمون هست.
UPPER (text)
در شکل زیر یک نمونه از خروجی تابع UPPER نمایش داده شده.
شکل ۵- تغییر اندازه حروف با استفاده از تابع UPPER
همان طور که در شکل ۵ نمایش داده شده تمام حروفی که در یک سلول بوده به حروف بزرگ تبدیل شده.
در شکل ۵ می تونیم فرمول رو به صورت آرایه ای هم بنویسیم که حالت آرایه ای به شکل زیر هست:
=ArrayFormula (UPPER (A2:A8))
تابع LOWER
این تابع درست برعکس تابع UPPER عمل می کنه یعنی تمام حروف رو به حروف کوچک تبدیل می کنه. این تابع هم یک آرگومان به صورت زیر داره:
LOWER (text)
در شکل ۶ نمونه ای از نحوه عملکرد این تابع نمایش داده شده:
شکل ۶- تغییر اندازه حروف با استفاده از تابع LOWER
این توابع در اکسل هم وجود دارند که پیشنهاد میکنم به اونا هم یه نگاهی بندازید: توابع ویرایش متن انگلیسی در اکسل
حالت آرایه ای این تابع هم به صورت زیر هست:
=ArrayFormula (LOWER (A2:A8))
در حالتی که از توابع برای تغییر اندازه حروف استفاده می کنیم مجبوریم که از یک ستون کمکی استفاده کنیم. برای حذف ستون کمکی کافی هست که (برای مثال در شکل ۶) داده های ستون B رو کپی کنیم و در محدوده ستون A به صورتPaste Values Only منتقل می کنیم.
تغییر حرف اول جملات به حروف بزرگ
حالت اول:
برای حالتی که در سلول ها جمله داشته باشیم و بخواهیم فقط حرف اول جملات به صورت بزرگ نمایش داده بشه، تابع مشخصی در گوگل شیت وجود نداره. برای اینکار از ترکیب چند تابع با هم استفاده می کنیم که ترکیب این توابع به صورت زیر هست:
=REPLACE (TRIM (A2),1,1, UPPER (LEFT (TRIM (A2),1)))
خروجی فرمول بالا در شکل زیر نمایش داده شده:
شکل ۷- نمایش حروف ابتدایی جملات با حروف بزرگ (حالت اول)
نحوه عملکرد فرمول:
در فرمول بالا برای جایگزینی حرف کوچک ابتدایی جمله با حرف بزرگ از تابع REPLACE استفاده می کنیم به این صورت که در قسمت آرگومان اول تابع (text) از خروجی تابع TRIM استفاده می کنیم که فاصله های اضافی رو از متن موجود در سلول حذف می کنه و چون می خواهیم اولین حرف جمله نوشته شده در سلول A2 رو با حرف بزرگ جایگزین کنیم به جای آرگومان های دوم (position) و سوم (length) تابع REPLCE عدد یک رو قرار می دیم. در آرگومان چهارم تابع REPLACE (new_text) همانطور که در فرمول مشخص هست ابتدا با استفاده از تابع LEFT اولین حرفی که در سمت چپ متن قرار گرفته رو مشخص می کنیم و با استفاده از تابع UPPER خروجی تابع LEFT رو به حرف بزرگ تبدیل می کنیم. که این حرف بزرگ با استفاده از تابع REPLACE جایگزین حرف کوچک ابتدایی جمله می شه.
حالت دوم:
در صورتی که در سلول ها بیش از یک جمله نوشته شده باشه مطابق شکل ۸ (در سلول های A2، A3 و A7 که با رنگ خاکستری هم مشخص شده) فرمول پیچیده تر می شه و به صورت زیر در میاد:
=JOIN (“.”, ArrayFormula (REPLACE (TRIM (SPLIT (A2, “.”)),۱,۱, UPPER (LEFT (TRIM (SPLIT (A2, “.”)),۱)))))
خروجی فرمول بالا در شکل زیر نمایش داده شده:
شکل ۸- نمایش حروف ابتدایی جملات با حروف بزرگ (حالت دوم)
نحوه عملکرد فرمول:
SPLIT (A2, “.”): این بخش از فرمول در صورتی که در سلول (در اینجا A2) بیش از یک جمله وجود داشته باشه، جملات رو از هم جدا می کنه و در سلول های مجزا نمایش میده. در شکل ۷ در سلول های A2، A3 و A7 که با رنگ خاکستری هم مشخص شده، دو جمله داریم که با یک نقطه از هم جدا شدن.
TRIM (SPLIT (A2, “.”)): تابع TRIM تمام فاصله های اضافی درمتن خروجی تابع SPLIT رو حذف می کنه.
LEFT (TRIM (SPLIT (A2, “.”)),۱): تابع LEFT اولین حرفی که در ابتدای سلول A2 (از سمت چپ) قرار گرفته رو نمایش می ده که در این مثال حرف w هست.
UPPER (LEFT (TRIM (SPLIT (A2, “.”)),۱)): تابع UPPER خروجی مرحله قبل رو که حرف w بوده به حرف بزرگ W تبدیل می کنه.
در مرحله بعد با استفاده از تابع REPLACE حرف بزرگ W در خروجی تابع TRIM جایگزین می شه.
با توجه به اینکه بعضی از سلول ها بیش از یک جمله دارن از تابع ArrayFormula استفاده کردیم و در نهایت برای ترکیب جملات با هم از تابع JOIN استفاده کردیم و علامت نقطه رو به عنوان آرگومان اول تابع JOIN تعریف کردیم.
در این مقاله تلاش کردیم تا انواع روش های تغییر اندازه حروف در گوگل شیت رو معرفی کنیم و انواع توابع برای انجام این کار رو با ارائه مثال هایی توضیح دادیم.در انتها هم برای تغییر اندازه حرف اول جملات با توجه به اینکه تابع مشخصی در گوگل شیت وجود نداره، ترکیبی از چند تابع رو ارائه کردیم.