فرمت سل ابزار تغییر ظاهر سلول
یکی از بخش های مفرح و در عین حال تخصصی و کاربردی اکسل که خیلی کارهای خلاقانه میشه باهاش انجام داد، فرمت سل در اکسل هست. وقتی بخوایم نمایش یک سلول رو بدون اینکه تغییری در محتواش بوجود بیاریم تغییر بدیم از فرمت سل (Format Cell) استفاده میکنیم. علاوه بر این تنظیماتی از قبیل رنگ، کادر، نحوه قرارگیری متن و …. از تنظیمات مربوط به فرمت سل (Format Cell) هست.
از طریق فرمت سل، هم به تفسیر و درک بهتر داده ها در اکسل و هم به خوانایی و زیبایی هر چی بیشتر آنها کمک میکنیم.
از طریق تنظیم یک فرمت صحیح میتونیم به افراد کمک کنیم که تفسیر و برداشت بهتری از داده ها داشته باشن. همینطور هم اگر فرمت درستی انتخاب نکنیم و به انواع حالت های فرمت دهی آشنا نباشیم، ممکنه افراد رو در تفسیر داده ها و گزارش ها گمراه کنیم.
شکل ۱- فرمت سل در اکسل – نمونه هایی از فرمت های اعمال شده
مثلا عددی که در یک سلول نوشته شده، تا زمانیکه شناسنامه نداشته باشه نمیشه تفسیرش کرد. مثلا اینکه این عدد نشان دهنده چی هست. ساعت؟ واحد پول؟ وزن؟ و ….. شناسنامه این عدد، همون فرمتش هست. پس از این طریق فرمت سل رو طوری تنظیم می کنیم که هم واحد اون عدد در کنارش نشون داده بشه، هم خاصیت عددی اون سلول حفظ بشه. (همونطور که میدونید اگر در یک سلول، بصورت دستی متنی رو در کنار عدد بنویسیم، مثلا بنویسیم ۱۰ تومان، این سلول دیگه از حالت عددی خارج میشه و خاصیت جمع پذیری و … رو از دست میده)
البته به این نکته توجه داشته باشید که فرمت فقط مختص اعداد نیست و ما برای هر نوع داده ای فرمت خاص خودشو داریم و جایی هم که پیش فرض های اکسل پاسخگوی ما نیست، امکان کد نویسی و ایجاد فرمت دلخواه وجود داره.
برای فرمت دهی داده ها، اول سلول های مورد نظرتون رو انتخاب کنید سپس کلیک راست کرده و گزینه Format Cell را انتخاب می کنیم. از پنجره باز شده فرمت مورد نظر را انتخاب کرده و Ok میزنیم. برخی از این فرمت ها که رایج تر هستند از تب Home در دسترس هستند.
شکل ۲- فرمت سل در اکسل – دسترسی به فرمت های رایج از تب Home
کلید میانبر پنجره فرمت سل، کلید ترکیبی Ctrl+1 می باشد.
در مرحله بعد پنجره تنظیم فرمت سل مطابق با شکل ۳ باز میشه:
شکل ۳- فرمت سل در اکسل – پنجره فرمت سل
همانطور که در شکل ۳ می بینید این پنجره از ۶ تب به شرح زیر تشکیل شده است:
Number: تنظیماتی برای نمایش اعداد به فرمت هایی از قبیل واحد پولی، تاریخ، زمان، درصد، اعداد کسری، اعداد اعشاری، نماد علمی و ….. (در این قسمت قابلیت کدنویسی ویژه Custom، برای تعریف فرمت های خاص و نمایش اعداد و متون به فرمت هایی غیر از فرمت های موجود در اکسل وجود داره)
Aligment: تنظیماتی از قبیل محل قرارگیری متن در سلول، شکستن متن به چند خط در یک سلول و ……
Font: تنظیمات مربوط به رنگ، اندازه و نوع فونت و همچنین ثبت توان و اندیس
Border: تنظیمات مربوط به کادر سلولها، رنگ و ضخامت و نوع خط و محل قرارگیری خطوط در سلول
Fill: تنظیمات مربوط به رنگ و الگوی پس زمینه سلول
Protect: تنظیمات مربوط به قفل کردن و محافظت از یک سلول
بعد از اینکه پنجر ‘Format Cells’ باز شد، از تب Number و از قسمت Category (در سمت چپ پنجره) هر فرمتی رو که برای سلول تون نیاز دارید انتخاب کنید. وقتیکه فرمتی رو انتخاب می کنید، گزینه های بیشتری در سمت راست پنجره نشون داده می شه که می تونید برای دقیق تر مشخص کردن فرمتتون استفاده کنید. در آموزش های بعدی این تب ها رو تشریح خواهیم کرد.
چند تا مقاله پیشنهادی در این مورد که حتما پیشنهاد میکنم ببینی:
همه چیز در مورد فرمت دهی اعداد (پرکاربرد در نمودار و داشبورد)
سلام
وقت بخیر
من یه مشکل در تبدبل اعداد در اکسل به نامبر دارم ، دکمه زرد رنگ که روی سل ها در کنار نمایش داده میشده دیگه نمایش داده نمیشود .
ممنون اگه راهنمایی کنید .
درود بر شما
از تنظیمات Option باید تنظیمش کنید
اما از روش های دیگه ای مثل text to column هم میتونید استفاده کنید.
تبدیل متن به عدد رو سرچ کنید داخل سایت روش های مختلف رو ببینید
با سلام و خسته نباشید
ممنونم از راهنمایی های بسیار مفیدتون
من یک ردیف از یک فایل اکسل که فرمت سلول درصد هستش را میخوام به ردیف از فایل دیگه پیست لینک کنم و همزمان میخوام سلول های خالی در سلول مبدا در سلول مقصد هم خالی نشون داده بشن .برای اینکار با استفاده از راهنمایی شما ۰;-۰; رادر بخش custom تایپ کردم و خالی نشون داده شد و مشکل حل شد ولی سلول هایی که مثلا عدد داخلشون در فایل مبدا ۸۰% بود در فایل مقصد یک نشون داده میشن.میشه یه کاری کنیم که هم سلول های خالی نشون داده بشن و هم سلول هایی که درصد هستند درصدد نشون داده بشن؟
درود
علامت درصد در کنار صفرها بذارید. یعنی:
۰%;-۰%;