آلارم در اکسل یک مسئله گرافیکی
مسئله تعریف هشدار یا آلارم در اکسل یکی از مسائلی هست که حالت های بسیار متنوعی داره. مثلا یک لیست از کارها داریم که تاریخ انجام مشخصی دارن؛ میخوایم به گونه ای تنظیم بشه که بعد از انجام شدن و حتی چند روز قبل از تاریخ مورد نظر، با رنگ های مختلف به ما آلارم داده بشه که مثلا فعالیت ۲ و ۳ دو روز بیشتر مهلت انجام ندارن. یا مثلا میخوایم آلارم به گونه ای باشه که به محض انتخاب یک شیت، پیام مشخصی نمایش داده بشه.
همونطور که گفتم مسئله تعریف ایجاد آلارم در اکسل بسیار متنوع هست و حالت های مختلفی داره. اما موضوعی که بین همه اینها مشترک هست اینه که این یک مسئله شرطی هست، یعنی آلارم مورد نظر ما (می تونه تغییر رنگ باشه، نمایش متن خاصی باشه، نمایش یک پنجره پیغام باشه و …) به یک شرط بستگی داره و اگه اون شرط برقرار باشه آلارم نمایش داده میشه.
در این مقاله به چگونگی ایجاد هشدار یا آلارم در اکسل بصورت تغییر رنگ و با استفاده از VBA می پردازم. فرض کنید لیستی از فعالیت ها (مطابق شکل ۱) داریم که هر کدام تاریخ مشخصی برای انجام دارند.
شکل ۱- ایجاد آلارم در اکسل – دیتابیس فعالیت ها
حالا میخوایم سیستمی رو طراحی کنیم که هر روز که فایل رو باز میکنیم، فعالیت هایی که بیش از ۳ روز مهلت دارن، سبز، فعالیت هایی که کمتر از ۳ روز فرصت دارن، زرد و فعالیت هایی که تاریخ مورد نظر رو رد کردن، قرمز بشن.
اولین مسئله ای که باید بهش توجه کنیم، میلادی یا شمسی بودن تاریخ هست. اگر تاریخ میلادی باشه که کار خاصی نباید انجام بدیم و براحتی قابل محاسبه است. اما اگر تاریخ شمسی هست، باید یکی از روش های مربوط به تاریخ شمسی رو استفاده کنیم. من در این آموزش با استفاده از فرمول تبدیل تاریخ شمسی به میلادی تاریخ های شمسی رو به میلادی تبدیل کردم که بتونم محاسبات رو انجام بدم. حتما مقاله مفهوم تاریخ در اکسل رو ببین.
اگر از تاریخ شمسی در اکسل ۲۰۱۶ استفاده میکنید، نیازی به فرمول تبدیل تاریخ شمسی به میلادی ندارید. چون تاریخ شمسی در اکسل در آفیس ۲۰۱۶، صرفا فرمت هست و منطق تاریخ، همون تاریخ میلادی هست.
منطق کلی کار به شرح زیر است:
گام اول: تعیین تاریخ معیار برای هر فعالیت
همونطور که میدونید تاریخ روز سیستم (تاریخ معیار) با استفاده از تابع Today بدست میاد. پس کافیه Today رو از تاریخ هر فعالیت کم کنیم.
شکل ۲- محاسبه فاصله تاریخ روز سیستم و مهلت انجام هر فعالیت
گام دوم: مقایسه نتیجه با شاخص مورد نظر
حالا میخوایم نتیجه فاصله دو تاریخ رو با شاخص های مورد نظر مقایسه کنیم. به عبارتی، اگر فاصله دو تاریخ از ۳ روز کمتر بود، زرد، اگر از ۳ روز بیشتر بود ، سبز و اگر منفی بود (یعنی از تاریخ مورد نظر رد شده)، قرمز رو نمایش بده.
شکل ۳- مقایسه فاصله دو تاریخ با شاخص های مورد نظر
در واقع ما برای ایجاد این سیستم، نیازی به ستون F نداریم. فقط جهت درک بهتر منطق Logical و منطق نوشتن IF این گام اضافه شده است.
گام سوم: استفاده از فرمت دهی شرطی Conditional Formatting
برای رنگی کردن فعالیت های مورد نظر، اگر این اختلاف بالاتر از ۳ بود، سبز، اگر کمتر از ۳ بود، زرد و اگر منفی بود، قرمز بشه. حالا نتیجه ای که در گام دوم و با استفاده از If بدست آوردیم رو میخوایم از طریق ابزار Conditional Formatting انجام بدیم. در واقع رنگ رو روی هر سطر اعمال کنیم.
برای این کار باید با فرمول نویسی در این ابزار آشنا باشیم. فرمول نویسی در ابزار فرمت دهی شرطی از مسیر Home/Conditional Formatting/New Rule و قسمت نشان داده شده در شکل ۴ انجام میشه.
شکل ۴- فرمول نویسی در فرمت دهی شرطی Conditional Formatting
منطق فرمول نویسی در این ابزار، IF یا همون منطق Logical هست. یعنی همواره باید گزاره ای نوشته بشه که نتیجه اون True یا False باشه. اگر True باشه، فرمت مورد نظر اعمال میشه و اگر False باشه، فرمت مورد نظر اعمال نمیشه. حالا طبق صورت مسئله، سه تا شرط داریم، برای اختلاف های منفی، بزرگتر از ۳ و کوچکتر از ۳:
شرط اول، اختلاف دو تاریخ، منفی (کوچکتر از صفر) باشه:
روی سلول A3 کلیک کرده و از مسیر زیر، به قسمت فرمول نویسی در Conditional Formatting رفته و فرمول زیر رو می نویسیم. سپس از قسمت Format، رنگ مورد نظر (قرمز برای اختلاف کمتر از صفر) رو انتخاب میکنیم.(شکل ۵)
Home/Conditional Formatting/New Rule/Use a formula to determine which cells to format
شکل ۵- اعمال شرط اول، قرمز شدن اختلاف هایی که منفی هستن
فرمول $E3<0 بررسی میکنه که آیا عدد داخل سلول E3 منفی هست یا نه. اگر منفی بود یعنی خروجی فرمول True هست، پس فرمت مورد نظر (رنگ قرمز) رو اعمال میکنه. اگر هم عدد داخل سلول E3 منفی نباشه، خروجی فرمول False خواهد بود. پس فرمت تعیین شده اعمال نمیشه.
بعد از زدن OK، اگر سلول E3 منفی باشه، سلول A3 قرمز میشه. دقت کنید چون شرط رو روی سلول A3 نوشتیم، رنگ هم روی همون سلول اعمال میشه.
حالا میخوایم کل سطر مربوط به هر عدد منفی قرمز بشه، (یعنی اگر هر داده ای از ستون E منفی بود، کل سطر مربوط به اون سلول، از ستون A تا D رو رنگی بشه). برای این کار از مسیر Home/Conditional Formatting، گزینه Manage Rules رو انتخاب میکنیم. از پنجره نمایش داده شده و از قسمت Applies to محدوده مورد نظر رو تعیین میکنیم. (مطابق شکل ۶)
شکل ۶- گسترش فرمت تعیین شده به محدوده دلخواه
با این کار و بعد از زدن OK، نتیجه رو در جدول مورد نظر مشاهده میکنیم و هر جا در ستون E عدد منفی وجود داشته باشه، کل سطر مربوط به اون سلول، تغییر رنگ میده.
شرط دوم، اختلاف دو تاریخ، بزرگتر از ۳ باشه:
مجددا روی سلول A3 کلیک کرده و از مسیر قبلی، فرمول زیر رو می نویسیم. سپس از قسمت Format، رنگ سبز برای اختلاف بیشتر از ۳ رو انتخاب میکنیم.(شکل ۷)
شکل ۷- اضافه کردن شرط دوم برای اختلاف های بزرگتر از ۳
مانند شرط اول، محدوده این شرط رو هم باید به کل جدول گسترش بدیم که هر سلولی در ستون E بزرگتر از ۳ بود، سبز بشه. مطابق شکل ۸
شکل ۸- گسترش محدوده شرط دوم به کل جدول مورد نظر
با زدن OK ردیف هر سلولی در ستون E که بزرگتر از ۳ هست، به رنگ سبز در میاد.
شرط سوم، اختلاف دو تاریخ، کوچکتر و مساوی ۳ باشه:
مجددا روی سلول A3 کلیک کرده و از مسیر قبلی، فرمول زیر رو می نویسیم. این بار باید یک شرط دیگه هم اضافه کنیم. چون عددی که کوچکتر از ۰ باشه، کوچکتر از ۳ هم هست. پس ممکنه شرط ها با هم تداخل داشته باشن و اعداد منفی هم زرد بشن. برای اینکه این مسئله رو حل کنیم، یک راه اینه که یک شرط رو برای فرمول اضافه کنیم. یعنی علاوه بر اینکه کوچکتر مساوی ۳ هست، بزرگتر مساوی صفر هم باشه. که این دو شرط رو با تابع AND می نویسیم:
=AND ( $E3<=3 , $E3>=0 )
حالا از قسمت Format، رنگ زرد برای اختلاف کمتر و مساوی ۳ (در واقع کارهایی که ۳ روز و یا کمتر تا تاریخ انجام، مهلت دارند) رو انتخاب میکنیم.(شکل ۹)
شکل ۹- افزودن شرط سوم برای اختلاف تاریخ کمتر از ۳
و دوباره محدوده این شرط رو هم باید به کل جدول مورد نظر گسترش بدیم. برای این کار مطابق مراحل قبلی از قسمت Manage Rules محدوده شرط زرد رنگ رو A3:D12 تغییر میدیم. با زدن Ok، نتیجه نهایی بصورت شکل ۱۰ خواهد بود:
شکل ۱۰- ایجاد آلارم در اکسل – نتیجه
حالا اگر بخوایم بدون سلول کمکی و بطور مستقیم این کار رو انجام بدیم، کافیه فرمول موجود در ستون E که اختلاف تاریخ مورد نظر رو با تاریخ روز سیستم محاسبه میکرد رو جایگزین $E3 در فرمول هایی که نوشتیم بکنیم. به شکل ۱۱ دقت کنید، فرمول های نوشته در سه شرط به شرح شکل ۱۱ تغییر خواهد کرد.
شکل ۱۱- حذف سلول های کمکی و تغییر فرمول ها
مبحث آدرس دهی ($) در فرمت دهی شرطی اهمیت خیلی زیادی داره. در مثال که حل شد، دیدید که ستون سلول E3 مطلق بود یعنی $E3. اگر اینکار رو نمیکردیم، با گسترش محدوده Apply، شرط هم از ستون E به ستون های کناری منتقل میشد و نتیجه دلخواه رو نمیگرفتیم. در واقع انتقال شرط به سایر محدوده ها به منزله درگ کردن فرمول هست. برای همین بحث $ها در ابزار Conditional Formatting خیلی خیلی اهمیت پیدا میکنن.
در این آموزش نحوه ایجاد سیستم هشدار توسط تغییر رنگ رو دیدیم. این مقاله نکات آموزشی خیلی زیادی داره. نکاتی مثل تغییر محدوده فرمت دهی شرطی، نحوه اعمال $ در فرمول نویسی در این ابزار و اعمال فرمت روی یک سلول بر اساس مقدار در سلول دیگه و …
اینها نکات خیلی مهمی در بکارگیری هر چه بهینه تر و دقیق تر ابزار فرمت دهی شرطی Conditional Formatting هستند. حتما خوب مطالعه و تمرین کنید.
توجه داشته باشید این فایل بر اساس تاریخ روز سیستم (Today) کار میکنه و بسته به اینکه چه روزی این فایل باز بشه نتیجه فرق میکنه. با تغییر تاریخ ها نتایج مختلف رو بررسی کنید.
آلارم در اکسل با استفاده از VBA
خیلی وقت ها در فایل اکسل این موضوع پیش میاد که بخوایم در شرایط مختلفی مثلا (انتخاب یک شیت خاص، باز کردن فایل، قبل از بستن فایل و ….) پیامی رو در قالب آلارم در اکسل نمایش بدیم. این قبیل عملیات مثل انتخاب شیت و … در اکسل، با استفاده از توابع قابل شناسایی نیست و برای همین نمیتونیم مستقیما از Conditional Formatting و فرمول نویسی در این ابزار استفاده کنیم. برای این موضوع باید بریم سراغ کدنویسی VBA. از طریق کدنویسی میتونیم روی عملیاتی مثل انتخاب شیت خاص یا باز شدن فایل و … هشدارهای دلخواه رو نمایش بدیم. پس بریم ببینیم که برای نمایش پیام دلخواه در اکسل چه کاری باید انجام بدیم.
مرحله اول: ورود به محیط VBA
برای اینکه شروع به کدنویسی در اکسل بکنیم، اول از همه باید وارد محیط VBA بشیم. برای این کار کافیه یا کلید Alt+F11 رو بزنیم، یا روی سربرگ شیت (Sheet Tab) کلیک راست کرده و گزینه View Code رو بزنیم. یا اینکه از تب Developer روی گزینه Visual Basic کلیک کنیم. هر ۳ مسیر، ختم میشن به محیط کدنویسی VBA.
مرحله دوم: تعیین شرایط نمایش آلارم
اول از همه باید مشخص کنیم که چه زمانی و در چه حالتی میخواهیم این پیام نمایش داده بشه. مثلا به محض باز کردن فایل اکسل، قبل از بستن فایل اکسل، انتخاب شیت خاص و …..
به هر کدوم از این فعالیت ها در محیط VBA و زبان برنامه نویسی ، Event گفته میشه. مثلا فرض کنید میخواهیم روی باز شدن فایل اکسل، پیام خاصی نمایش داده بشه. برای این کار از سمت چپ، روی This Workbook دبل کلیک میکنیم. حالا میتونیم از سمت راست، تنظیمات دلخواه رو انتخاب کنیم. (شکل ۱)
شکل ۱- کلیک روی this workbook
حالا از سمت راست و از لیست کشویی نمایش داده شده در شکل ۲، گزینه Workbook رو انتخاب میکنیم. به محض انتخاب Workbook سمت راست، گزینه Open نمایش داده میشه و در محیط کدنویسی، عبارتی مشابه زیر نمایش داده میشه:
۱ ۲ ۳ |
Private Sub Workbook_Open() End Sub |
این یک Sub است که کارش نگهداری کد VBA هست. مثلا فرض کنید ما میخواهیم پیغامی نمایش داده بشه، پس باید کد مربوط به نمایش پیغام رو در این Sub بنویسیم. حالا این کد چه زمانی اجرا میشه؟ زمانی که فایل اکسل یا همون Workbook باز بشه.
شکل ۲- انتخاب Workbook
اگر بخواهیم کد در زمانی غیر از باز شدن فایل اکسل اجرا بشه، کافیه لیست کشویی سمت راست رو باز کنیم و حالت دلخواه رو انتخاب کنیم: (شکل ۳)
شکل ۳- انتخاب event مورد نظر
در ادامه چند مورد رو شرح میدهیم:
NewSheet: یعنی به محض ایجاد شیت جدید، کد مورد نظر که در Sub قرار گرفته ایجاد بشه.
BeforeSave: یعنی کد مورد نظر قبل از سیو کردن اجرا بشه.
BeforeClose: یعنی قبل از اینکه فایل بسته بشه، کد مورد نظر اجرا بشه.
مرحله سوم: کدنویسی ایجاد آلارم
حالا که مشخص کردیم که کد مورد نظر چه زمانی و در چه صورتی باید اجرا بشه، باید دستور مورد نظر رو وارد Sub مربوطه کنیم. ما میخواستیم هنگام باز شدن فایل اکسل، پیغامی نمایش داده بشه. پس باید کد مربوط به نمایش پیغام رو وارد کنیم. کد مربوط به نمایش پیام MSGbox هست که ساختار این کد رو در زیر مشاهده میکنید:
MsgBox (“به اکسل پدیا خوش آمدید!”)
حالا کافیه این کد رو به Sub مربوطه انتقال بدیم. یعنی:
۱ ۲ ۳ |
Private Sub Workbook_Open() MsgBox ("به اکسل پدیا خوش آمدید!") End Sub |
این ۳ خط کد یعنی اینکه موقع باز کردن فایل پیام “به اکسل پدیا خوش آمدید!” نمایش داده بشه.
مرحله چهارم: ذخیره فایل اکسل برای نگهداری کدها
حالا باید فایل اکسل رو با فرمت MacroEnable.xlsm ذخیره کنیم. دقت داشته باشید که اگر فایل رو با پسوند ذکر شده ذخیره نکنیم، ابتدا پیام شکل ۴ نمایش داده میشه که هشدار میده که فایل باید Xlsm ذخیره بشه و اگر Yes بزنیم فایل رو بصورت معمولی ذخیره و همه کدهای نوشته شده را حذف میکند. پس No رو انتخاب میکنیم که پنجره مربوط به ذخیره کردن فایل باز بشه و فرمت Excel Macro-anable رو انتخاب کنیم.
شکل ۴- پیغام هشدار جهت ذخیره فایل بصورت Macro-enabled
تا اینجا تونستیم پیام دلخواه در زمانی که فایل اکسل باز میشه رو نمایش بدیم. حالا اگر بخوایم کد در زمان دیگه ای اجرا بشه، فقط باید ایونت متفاوتی رو انتخاب کنیم، یعنی فقط مرحله دوم تغییر میکنه، سه مرحله دیگه، باید تکرار بشن.
مثلا میخواهیم این پیام، در لحظه انتخاب شیت سوم اجرا بشه. برای این کار کافیه اول روی sheet3 دبل کلیک کرده و از اولین لیست کشویی گزینه Worksheet رو انتخاب کنیم (در مثال قبل Workbook رو انتخاب کردیم) و از لیست کشویی دوم Activate رو انتخاب کنیم، به این ترتیب Sub زیر ایجاد میشه:
۱ ۲ ۳ |
Private Sub Worksheet_Activate() End Sub |
در این Sub هر کدی نوشته بشه، زمانی اجرا میشه که شیت ۳ فعال بشه. پس کد بصورت زیر تغییر میکند:
۱ ۲ ۳ |
Private Sub Worksheet_Activate() MsgBox ("به اکسل پدیا خوش آمدید!") End Sub |
شکل ۵- نمایش پیغام دلخواه در زمان انتخاب شیت خاص
کدی که ما در اینجا نوشتیم، فقط نمایش ساده یک پیغام هست. این کد میتونه چندین خط و شامل دستورات متنوعی باشه، فقط باید این نکته رو بدونیم که هر دستوری در این Sub نوشته بشه، زمانی اجرا میشه که شیت مورد نظر، انتخاب و فعال بشه. مثلا فرض کنید بخوایم بگیم که بعد از نمایش پیغام، سلول خاصی مثلا F10 رو هم انتخاب کنه. در این صورت باید کد مربوط به انتخاب یک سلول رو هم اضافه کنیم. کد بصورت زیر خواهد بود:
۱ ۲ ۳ ۴ |
Private Sub Worksheet_Activate() MsgBox ("به اکسل پدیا خوش آمدید!") Range("F10").Select End Sub |
پس مشاهده میکنید که در حالت های مختلفی میشه کدهای مختلفی رو اجرا کرد.
یکی از راه های خیلی خوب برای اینکه مثلا ببینیم کد مربوط به انتخاب سلول در محیط VBA چی هست اینه که ماکرو ضبط کنیم و کدها رو مشاهده کنیم. اگر با این موضوع آشنا نیستید حتما مقاله مربوط به ضبط ماکرو در اکسل رو مطالعه کنید.
در صورتی که پیام بصورت فارسی نمایش داده نمیشه از مسیر زیر دکمه Change System Locale رو بزنید و گزینه Persian (Iran) رو انتخاب و سیستم رو ریستارت کنید:
Control Panel > Region > Administrative
میتونید مطالب این مقاله رو در ویدئو زیر هم مشاهده کنید و هر سوالی داشتید در ادامه همین مقاله و در قالب کامنت ثبت بفرمایید.
مشاهده ویدئو نحوه ایجاد آلارم در اکسل با VBA
دانلود فایل آموزش آلارم در اکسل
برای دانلود فایل آموزش ساخت آلارم در اکسل از لینک زیر استفاده کنید:
آلارم در اکسل | سر رسید چک در اکسل تصویری – گروه تخصصی اکسل پدیا
adxdwtirybm
[url=http://www.gq978cq3x1kluv1y5cm5a3sh060e5511s.org/]udxdwtirybm[/url]
dxdwtirybm http://www.gq978cq3x1kluv1y5cm5a3sh060e5511s.org/
سلام استاد خاکزاد عزیز،من پیج اینستا،یوتیوب و تلگرامتون رو دنبال میکنمو البته اینجا هم که در خدمتتونم، لطفا یه کد در مورد فراخوانی عکس پرسنل از محیط ویندوز هم در سایت قرار بدین، البته خودم یه کد نوشتم که همه چیش درسته فقط وقتی عکسو از محیط ویندوز فراخوانی میکنه و در سلول مورد نظر درج میکنه ، شش تا کپی روی هم تو سلول میزاره، واقعیتش خیلی تلاش و بررسیش کردم ولی به نتیجه نرسیدم متاسفانه، تشکر بابت سایت و آموزشای بی نظیرتون استاد خاکزاد عزیز
درود بر شما و ممنون از همراهیتون
جستجو با چه شرایطی؟ مثلا کد پرسنلی؟
بذاره در هر سلول؟
لطفا یک کتاب جامع برای آموزش کامل اکسل معرفی کنید تشکر . در حوزه مهندسی عمران باشه بیشتر
سلام، میتونید از کتاب Excel 2013 The Missing Manual استفاده کنید.
سلام
ممنون از توضیح خوبتان و فایل برای من ایمیل نمی شود
سلام
وقت بخیر
ایمیل خدمتتون ارسال شده، احتمالا تو پوشه Spam رفته.
عرض سلام و خسته نباشید
حدود هزار نفر داریم با تاریخ تولد های مختلف و می خواهیم که مثلا افرادی که سنشون زیر ۴٠ سال هست مثلا سال ۹۶ اولین چکاپ رو انجام داده، هر ۴ سال یکبار دوباره چکاپ انجام بده، و بالای ۴٠ سال هر دوسال یکبار و میخواهیم مثلا امروز وقت نوبت چکاپ اون فرد شده در برنامه برای اون افراد آلارم و هشدار بده، آیا امکان پذیره؟ اگه میشه لطف کنید راهنمایی کنید. باتشکر
درود بر شما
باید سن رو با استفاده از مثلا تابع datedif حساب کنید
بعد رابطه ریاضی بدست بیارید که که مثلا سال ۱۴۰۰ شخص چندساله است و باید بره چکاپ یا نه
کلا باید مفاهیم تاریخ د راکسل رو خوب بدونید
if رو هم بشناسید تا بتونید این مسئله رو حل کنید
سلام
قطع دو نقطه، یا بالا/پایین تر از یک عددی – اس ام اس بزنه یا هشدار صوتی بده (تغییر رنک را واردم) جه فرملو کاری باسد انجام داد؟
درود بر شما
با کدنویسی VBA میتونید پیام ظاهر کنید
صدا هم فکر کنم بشه با VBA
اما اگر جوابی هم باشه همین VBA هست
سلام ارادت
برای داده ها هم میشه آلارم گذاشت؟
که مثلا یه داده یا یه مجموعه داده اگر به میزان و شرایط خاصی رسید
درود
بله چرا که نه
هر شرط منطقی قابل اجراست
سلام لطفا بفرمایید چه جوری برنامه کد نویسی کنم که که سلول های مورد نظر وقتی ۳۰ روز مانده به تاریخ مورد نظر میرسه زرد بشه ووقتی از تاریخ مورد نظر گذشت قرمز blinking بشه البته میدونم تو vba هست
ممنونم میشم راهنمایی کنید
سلام
کافیه از متد Application.OnTime استفاده کنید برای فراخوانی یک Sub که باید هم شرط شما رو چک کنه و هم رنگ سلول رو تغییر بده و نهایتا دوباره Sub محتوی OnTime رو فراخوانی که حالت Recursive به وجود بیاره.
اما دقت داشته باشید چون باید در زمان کوتاه این کدها اجرا بشه ممکنه مقداری اذیت کننده باشه.
ببخشید میشه فایل اموزشی بزارید مثلا یه سری دارو اگه تاریخ اش ده روز مانده چشمک زرد اگه گذشته باشه چشمک قرمز خیلی تلاش کردم نشد
سلام و تشکر از پست شما,
من از این آموزش شما جهت یادآوری کارهام استفاده میکنم. حالا میخوام گسترش بدم که راهنمایی شما رو میخوام:
چیزی که الان نوشتم این هست که یک سل از ۳ روز مانده به تاریخی که در آن نوشته ام زرد میشود و از تاریخ آن روز به بعد قرمز. حالا میخواهم اضافه کنم که اگر سل بغلی آن هر چیزی در آن نوشته شد, این سل مورد نظر رنگ قرمز دیگه نباشه و بی رنگ بشه.
ممنون میشم راهنمایی کنید
درود
وقتی شرط اضافه میشه به خواستتون، باید تابع and رو دخیل کنید
متشکرم از لطف شما
مستدام باشه
مشکل بنده در فرمول نویسی اینه که وقتی بین توابع از ” ; ” استفاده می کنم بعد از ok کردن به نقطه ویرگول تغییر می کنه و عملا رمول را بی خاصیت می کنه.
راهنمایی بفرمائید سپاسگزار خواهم بود
درود بر شما
این مقاله رو بخونید
باید جداکننده فرمول ها رو عوض کنید
https://excelpedia.net/excel-formula-rules-part1/
سلام وقت بخیر.
برای من بعد از این قسمت: “بعد از زدن OK، اگر سلول E3 منفی باشه، سلول A3 قرمز میشه. دقت کنید چون شرط رو روی سلول A3 نوشتیم، رنگ هم روی همون سلول اعمال میشه.”
دیگه شرط ها اعمال نمیشه و سلول هام رنگی نمیشن، چیکار کنم؟
درود
چون دقیقا معلوم نیس چی نوشتید نمیشه بررسی کرد
اما باید عین اموزش عمل کنید. یک سلول جابجا میشه منطق فرق میکنه
یا انیکه سعی کنید خوب درک کنید و بعد روی داده های خودتون اعمال کنید
سلام وقت بخیر
ممنون از پست خوبتون.
جناب من میخوام یه آلارمی ایجاد کنم که هر موقع فایل اکسل را باز میکنم بهم اخطار بده که امروز باید این موضوعات را پیگیری کنم لطف میکنید راهنمایی کنید
ممنونم
درود
همه کارها رو وصل کنید به تاریخ today
هر کدوم با این تاریخ برابر بود نشون بده
یا از توابع جستجو استفاده کنید (مقاله جستوی موارد تکراری)
یا ایکه vba و در قالب یک msgbox نشون بده بهتون
من هم همین مشکل رو دارم و نه تو دانلود ها میبینم و نه تو اینباکس و نه تو اسپم
در چند روز گذشته مشکل ارسال ایمیل داشتیم که برطرف شده و الان میتونید مجددا فایل ها رو از طریق دریافت لینک ایمیل دانلود کنید.
ضمن اینکه اگر در هنگام دانلود فایل در حساب کاربری خودتون لاگین باشید بدون نیاز به دریافت لینک میتونید مستقیما فایل ها رو دانلود کنید.
فایل شما رو دانلود ردم ولی توی ایمیلم ارساال نمیشه
اگه لاگ این باشید و دانلود کنید که میره توی دانلودها و ایمیل نمیشه
اگر لاگ این نیستید و ادرس ایمیل دادید، فولدر اسپم رو چک کنید
سلام این تاریخ ها تا چه سالی را تحت پوشش قرار میدهد و نیاز به آپدیت هم دارد . سپاس
سلام
این چیزی که نوشته اید نیاز کامل منو پوشش میده
ولی هرکاری کردم نتونستم اون تاریخ نویسی رو درست کنم ، یعنی تاریخ رو نمیتونم برگردونم به میلادی تا بشه ازش در فرمول today – X بهره برد
چون نمیخوام افزونه بکار ببرم (میخوام روی گوشی استفاده کنم)
دیگه این که این فایل روی اکسل پلتفرم اندروید هم کار میکنه ؟
سلام
اگر نمیخواید که از کدهای وی بی برای تبدیل تاریخ شمسی استفاده کنید میتونید در فرمولی که در مقاله تاریخ شمسی در اکسل برای دانلود قرار داده شده استفاده کنید.
اینکه این فایل روی گوشی کار میکنه احتمالا تا حد خوبی کار کنه چون اکسل اندروید به اندازه نسخه ویندوز کامل نیست ولی در حال رشد هست و هر روز ممکنه امکانات بیشتری از نسخه ویندوز رو روی اون پیاده کنند.
میتونید بعد از تکمیل فایل، روی گوشی تست کنید.
درود
این مقاله رو هم بخونید
در مورد اندروید نمیدونم. باید چک کنید.
تاریخ میلادی با ظاهر شمسی از ۲۰۱۶ به بعد وجود داره. حالا ببینید کدوم نسخه برا یاندروید این ویژگی رو حفظ کرده
سلام
باتشکر
لطفا در صورت امکان قرار دادن آلارم صوتی برا موقعی که نگاهمون به مانیتور نیست تا آلارم رنگی یا متنی رو ببینیم رو آموزش میدید؟
ممنون.
سلام ممنون از مطالب مفیدتون یک سوال داشتم از حضورتون من یه ستون عددی دارم میخوام به یک بازه ای مثلا از ۱ تا ۳ رسید به من یه مسیج باکس نشون بده و پیغام بده امکانش هست میشه راهنماییم کنید ممنون
درود بر شما
هشدار هب اینصورت فقط از طریق VBA و msgbox امکان پذیر هست
مقاله مربوط به نمایش MSGBOX رو مطالعه کنید
با سلام و خسته نباشید ممنون از مطالب خوبتون، من یک سوال داشتم من میخوام یک آلارم بزارم روی یه ستون از جنس عدد که اگر در یک محدوده ای بود به من پیغام بده میشه راهنمایی کنید
درود بر شما
با همین منطق فرمول نویسی در conditional formatting باید این کار و بکنید
آموزش بالا رو به دقت مطالعه کنید و یاد بگیرید بعد مسئله خودتون رو حل کنید
سلام و خسته نباشید
ممنون از مطالب خوبتون.یک سوال داشتم.این برنامه فقط زمانی کار می کند که فایل اکسل را اجرا بکنیم.
آیا میشه کاری کرد هنگامیکه سیستم را روشن می کنیم بون اجرای اکسل پیغامی نمایش داده شود؟
با تشکر
سلام
حتما باید اکسل باز باشه که این برنامه اجرا بشه.
درود
یه راهنمایی می خواستم. من تو اکسل می خوام در ۲ ستون ۲ تاریخ شمسی درج کنم بعد می خواهم محاسبه ای انجام بشه و این دو تاریخ از هم کم بشه و رنگ یکی از خود همین ۲ تا سل بر اساس اون محاسبه تغییر کنه و یا قسمتی از همین سل بجای اینکه همش رنگی بشه یه گوشش با مثلا فلشی رنگی رو به پایین یا بالا نشون بده. آیا با این رابطه بالا امکانپذیر است؟ لطف شماست اگه دقیق راهنمایی کنید.
با آرزوی سلامتی
سلام
کافیه تاریخ های شمسی رو به تاریخ میلادی تبدیل کنید و با استفاده از Conditional Formatting شرط هایی که فرمودید رو بر آنها اعمال کنید.
برای تبدیل تاریخ های شمسی به میلادی مقاله تاریخ های شمسی رو نگاه کنید و در ترکیب با این مقاله مسئله رو حل کنید.
بسیار عالی بود
سلام
برای اعلان سررسید چک فرمولی نوشتم
در ستون اختلاف سررسید
=-J_DIFF(J_TODAY();F2)
در این جا ستون f2 همان تاریخ سررسید هست
اما بعد از بار دوم بازکردن فرمول ها بهم می ریزد و خطای name می دهد
این روش کلا با توضیحات و روش شما فرق میکنه
من فایل (ادین کاربردی توابع فارسی رو دارم) اما برای بار دوم که باز میکنم میگه شما این فایل اد این رو ندارید
سوال پرسیدم گفتد فایل اد این حتما باید در پوشه با نام لاتین باشد
این نکته رو هم رعایت کردم اما باز همین فرمول به هم ریخت و هشدار میدهد ک شما “اد این ” رو ندارید
ممکنه که شما فقط فایل Add-in رو باز کردید و فرمول رو اونجا نوشتید که این کار درستی نیست.
باید Add-in رو به اکسل اضافه کنید و بعد از اون از این توابع استفاده کنید و اون نکته ای که فایل Add-in بعد از نصب در اکسل نباید جابجا بشه رو هم دقت کنید.
سلام-فایل دانلود شده باز نمیشه
درود
نسخه rar رو اپدیت کنید
سلام
قبل از طرح سوالم تشکر می کنم بابت مطالب آموزشی که در اختیارمون قرار دادید.
سوال: تو گام اول برای محاسبه فاصله تاریخ هر فعالیت بعد از انجام روش های تبدیل ماه شمسی به میلادی، با اررور !VALUE# مواجه می شم. می بایست تنظیمات خاصی رو روی سلول ها یا اکسل انجام بدم تا با این اررور مواجه نشم.
ممنون میشم اگه بتونید راهنماییم کنید.
درود بر شما
دقت کنید که خروجی فرمول تبدیل تاریخ، جنس متنی نداشته باشه
سلام.با تشکر از شما
یک فایل کالاهای انبار در سه شیت وجود دارد. در صورتیکه در شیت ورود یاخروج کالایی ثبت شود موجودی کل در شیت سوم نمایش داده می شود.
در صورتیکه بخواهیم حداقل موجودی برای کالا ایجاد کنیم بطوریکه با ثبت خروج کالا در شیت خروج اگر موجودی آن کالا در شیت موجودی کل کمتر از یک عددی شد هشدار متنی دهد تا بتوان ثبت سفارش نمود آیا این امر امکان پذیر می باشد.
لازم به توضیح است که می خواهیم حتما آلارم بصورت یک هشدار متنی باشد نه تغییر رنگ سلول
درود بر شما
اگر میخواید حتما یک پیام ظاهر بشه، کد نویسی کنید و از msgbox استفاده کنید
درود وقتتون بخیر یه سوال داشتم خدمتتون.
میخواستم بدون اکسل این قابلیت رو داره که زمانی که من یه فرم طراحی میکنم اینو شخصی سازی کنم ؟ یعنی وقتی کسی میخواد فایل رو باز کنه قبل از اینکه فرم به نمایش در بیاد اول پیغام بده که مثلا این فرم توسط … طراحی شده است؟ممنون میشم راهنمایی کنید
سلام، بله این نوع از فرم ها به Splash Userform معروف هست و بعد از طراحی فرم موردنظر، با استفاده از متد Application.ontime و در رویداد بازگشایی ورک بوک نوشته میشه.
انشالله سعی میکنم آموزش این مطلب رو در سایت قرار بدم.
سلام روزبخیر
خیلی پیچیده س من نمیتونم انجامش بدم نمیشه یه کم ساده تر توضیح بدید
سلام
با تشکر از مطالب خوبتون
ممکنه روش ایجاد آلارم به طوریکه بخوایم آلارم به گونه ای باشه که به محض انتخاب یک شیت، پیام مشخصی نمایش داده بشه رو هم توضیح بدید؟
درود بر شما
باید کدنویسی انجام بشه و در event فعال شدن شیت بنویسید کد رو
سلام
شرط سوم انجام میدم error میده
۲ تا شرط قبلی بدون مشکل انجام دادم
درود بر شما
منظورتون از دو شرط قبلی چی هست؟؟؟
سوالی رو توضیح ندادید
سلام وقت بخیر
ضمن تشکر از آموزش بسیار خوبتون سوالم اینه ک آیا ممکنه برای استفاده از ساختار OR در Conditional Formatting بطور مثال در کنار برقراری شرط در مورد تاریخ، شرطی را در مورد فیلدی بغیر از تاریخ اجرا نمود؟ توضیح اینکه تغییر رنگ رکوردها مثلا زرد وقتی صورت پذیرد که یا تاریخ یا مثلا تعداد موجودی با شرطی ک میذاریم تغییر کنه هر کدوم زودتر رخ داد زرد شه
یعنی اگر تاریخ منفی شد و یا تعداد موجودی منفی شد هر کدوم زودتر رخ داد رکوردامون زرد شن
سلام و تشکر
برای انجام این کار کافیه در قسمت Custom ابزار Conditional Formatting از ترکیب تابع OR و شروطی که فرمودید استفاده کنید.
با عرض سلام و خسته نباشید و تشکر از مطالب ارائه شده
من در یک فایل اکسل می خواستم پس از انجام فیلتر در بر اساس اولین ردیف جدول فیلتر شده(مثلاً B25) در یک سلول دیگر شرطی را ایجاد نمایم، با توجه به اینکه در هر بار فیلتر، آدرس اولین ردیف نیز تغییر می کند پیشنهاد شما چیست؟
درود بر شما
این فرمول محتوای اولین سلول فیلتر شده رو بر میگردونه
سلام
فایل مشکل داره باز نمیشه
ممنون
سلام
نرم افزار Winrar خودتون رو به روزرسانی کنید و مجددا دانلود کنید.
سلام وقت بخیر
لطفا کمک کنید:
در یکی از سلول های اکسل تابع زیر را نوشتم لطفا بگید مشکل کجاست که به من جواب صفر را می دهد؟
=SUMIF(‘لیست فروش’!F:F,”1998/12/29>’لیست فروش’!F:F>1999/02/01″,’لیست فروش’!I:I)
انگار که تاریخ هارو نمیشناسه
درود بر شما
تاریخ رو نمیتونید به اینصورت ثبت کنید. متن در نظر گرفته شده. مقدار عددی تاریخ رو بذارید
این مقاله رو بخونید تا متوجه بشید
https://excelpedia.net/excel-date-function/
سلام
آیا امکان اینکه از فایل صوتی به عنوان زنگ هشدار استفاده کنیم و یا بصورت اتوماتیک برنامه فعال بشه و روی صفحه بیاد هست
درود بر شما
قسمت اول سوال بله میشه
با کدنویسی VBA
قسمت دوم هم نه نمیشه. کاربر به هر حال باید اجازه اجرای کد رو بده. (بخاطر مسائل امنیتی)
با سلام بر شما ، ضمن تشکر از سایت خوبتون ، یه سوال دارم من میخوام یه اطلاعاتی از سایت در اینترنت مثل یک عدد که در سایت در حال تغییر هست رو در یه سلول اکسل نمایش داده بشه ، ممنون میشم راهنمائی فرمائید.
سلام، تشکر
از قسمت Data>New Query>From Other Sources>From Web میتونید آدرس سایت رو وارد کنید و بخش های از اطلاعات سایت که قابل دریافت باشند رو در اکسل داشته باشید.
با سلام و.تشکر از مطلب بسیار عالیتون،فقط یه سوال این که آیا روزهای آینده به چکهای دیگه نزدیک بشیم اونا اتومات رنگشون عوض میشه؟
سلام، بله با هر بار باز شدن فایل، چک های نزدیک به تاریخ سررسید تغییر رنگی میدهند.
با سلام
یه ستون دارم تو اکسل که میخوام تو سلولهاش فقط دو کلمه “دارد و ندارد” بشه نوشت در غیر اینصورت اخطار بده ؛من از data بعد ازData validathion فقط تونستم به یک کلمه از custom محدود کنم؛ لطفاً کمکم کنید ممنونم از شما
درود بر شما
نیازی نیست custom استفاده کنید
کافیه در قسمت list بنویسید دارد و ندارد رو
خارج از این وارد سلول بشه بصورت خوداکار پیام خطا رو میده
این پست رو مطالعه کنید
https://excelpedia.net/excel-data-validation/
با سلام مجدد وآرزوی موفقیت برای شما
چون تعداد سلولها بالاست امکان لیست کردت نیست چون کار اپراتوری رو سخت میکنه اگه از کاستوم بشه ایجاد کرد سرعت کار بالا میره ممنون میشم ؛الان با این فرمول (“دارد”=j1=) فقط دارد ثبت میشه عیر کلمه ی” دارد” چیزی ثبت نمیشه اگه بشه یه کلمه ی “ندارد” هم بشه ثبت کرد عالی میشه
متشکرم از اطلاعات بسیار کاربردی تون در سایت
ببینید منظورتون اینه:
متشکرم از پیگیری سریع تون
این فرمول متاسفانه ارور میده
فرمول درسته
احتمالا جداکننده سیستم شما , هست
همچنین میتونید ساختار or رو از مقاله زیر خبونید
https://excelpedia.net/and-or-function/
ساختار فرمول مطابق با خواسته شماست
بازم تشکر فراروان از پیگیری سریع شما سرکار خانم
امیدوارم موفق و پیروز باشید
باسلام
فایل اکسل آموزش از حالت فشرده خارج نمی شود.
لطفا بررسی کنید
سلام
با استفاده از نرم افزار WinRar فایل ها رو از حالت فشرده خارج کنید.
با سلام و تشکر از مطالب کاربردی و عالی تون.
فقط در رابطه با ایجاد Alarm (هشدار) در اکسل
سرعت فایل پایین نمی یاد؟
ممنون
سلام
خیلی ممنون
خیر استفاده به اندازه از Conditional Formatting مشکلی خاصی در کاهش سرعت فایل ایجاد نمیکنه.
درود
از مطالب تخصصی و بسیار آموزنده سپاسگزاریم
بسیار کاربردی و مفید است.
اشتراک دانش مناسبترین راه پیشرفت است که هم به دیگران آموزش داده می شود و هم اشکالات مرتفع.
اشتراک دانش چراغ راه آینده است.
با سلام و عرض تشکر از تهیه و ارائه مطالب خوب و کاربردی از نرم افزار اکسل
تعدادی از فایل های نمونه دانلود شده باز نشده و پیام ذیل را نمایش می دهد :
The Arshive is either in unknown format or damaged
لطفا راهنمایی فرمایید
با تشکر
اسحاقی
درود بر شما
یا کامل دانلود نشده
یا فایل corrupt هست
از قسمت openگزینه open and repair رو بزنید، ممکنه درست بشه.
با سلام و خسته نباشید
این مسئله بسیار کاربردی می باشد و ممنون از اینکه آموزشش رو گذاشتید اما دو تا نکته
۱- با تغییر در فایل کاندیشنال فرمتینگ رو که باز می کنید میبینید رول ها بسیار زیاد شدند بجای اینکه بازه تغییر کنه
۲- مسئله ای که ایجاد میشه اینه که شما بخوای یک فعالیت تکراری رو داشته باشی مثل پرداخت قبض برای یک کنتور. اونوقت شما باید تاریخ آخرین قبض رو درنظر بگیرید که این کار رو دشوار می کنه. چطور آخرین (بزرگترین) تاریخ رو بین تعدادی تاریخ به دست بیاریم
باسلام
فایل اکسل آموزش باز نمی شود.
باتشکر از مطالب مفیدتون
سلام، بررسی شد و مشکلی در دانلود و استفاده از فایل ها نیست. لطفا مجددا دانلود کنید.